Tuesday, 30 December 2014

... selamat ulang tahun kelahiran mama hanisah ...





ma, selamat ulang tahun kelahiran ke-68...moga mendapat keredhaan ilahi dan dipermudahkan urusan dunia dan akhirat...tens 4 being my goodfriend, good listener, good supporter...u're my heroin!!

insyaAllah coming soon akan dapat menantu bongsu..hahaha.. :)






Monday, 29 December 2014

... secret song for YOU ...


you were there to light my day
you were there to guide me through
from the days down and on 
i'll never stop thingking of you


how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be apart of me
how i wish you were still mine


never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here


i know it's me who said goodbye
and thats the hardest thing to do
cause you mean so much to me
and guide the truth from me to you


for all the thing i've done and said
for all the hurt that i've cause you
i hope you will forgive me baby 
cause that wasn't what i meant to do



Sunday, 28 December 2014

... Kacang Pool Haji Batu Pahat ...


kalo dah kebetulan o x sengaja pergi area batu pahat tue..boley la singgah cnie.. :)

location : Kompleks Niaga Benteng Peserai (yg berhadapan dgn putra speacialist hospital tuh)..cari  kedai kacang pool haji okey!

RM5.00









... anak bongsu VS anak kedua ...


don't noe laah fakta o auta..heee



VS 




... mia hani iman & mia hana iman ...


satu2 nye twin yg ad lam family aku..maybe lepas nie genetic kembar nie dapat kat aku pulak..amin..heeeee :)


sorang active sorang lagi passive..senang cite sorang noty sorang lagi baek..



-hani-


-hana-

so boley nampak x hani macm noty2 ciked..hana mcm baek2 je.. muah ciked!!















Friday, 26 December 2014

... majlis khatam AL-Quran ...





assalamualaikum...alhamdulillah selesai suda majlis khatam al-quran bg cucu HJ. MAT YAACOB & HJH. HANISAH... tarikh nie jgak lah berlakunya banjir besar d kelantan.. tp ALHAMDULILLAH kat kawasan rumah aku selamat..di sebabkan tarikh dh pilih, catering dh tempah, org dh jemput n mcm2 lg, so carry on jela majlis tuh.. walaupom ad sebilangan tetamu yg x dapat dtg d cbbkan banjir..kita hanya merancang, TETAPI perancangan ALLAH tue lg indah.. alhamdulillah selesai..






bertemakan jubah..arahan dr mama hanisah sendiri.. die nk semua cucu2 die pkai jubah masa majlis tue.. pelamin yg tersgt lah simple kat blakang tue last minute bt..sentuhan kak ngah aku sendiri..ayah xbg buat pom sebenarnye..mcm ne dieorg pujuk ayah, aku pom xthu.. maybe alasan dieorg tuk amik gambar..maybe laah!



-door gift-



aku yg xcited bercerita nie sebenarnye aku xbalik pom mase majlis nie..ats cbb2 yg x dapat dielakkn..  tp sentiase dapat update dr family sal majlis tue..


alhamdulillah lauk2 yg lebih masa majlis khatam al-quran tue, family aku agihkan kepada mangsa bnjir di Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Sakti.. dan terima kasih jgak kepada family dr pasir mas yg sudi stay d teratak unggu kami akibat bnjir.. :)




doa kami sekeluarga semoga mangsa2 banjir tabah dan redha dengan ujian dr yg Maha Pencipta... percaya dan yakinlah ad kemanisan d penghujungnya.. 








Thursday, 25 December 2014

... PRAY FOR PANTAI TIMUR ...

Bismillahirahmannirrahim





ya rabb,
ampunillah semua dosa2 kami, dosa keluarga kami, dosa saudara kami, dosa sahabat kami,dosa penduduk kelantan dan dosa seluruh rakyat pantai timur.


ya rabb,
tabahkanlah hati rakyat kelantan/rakyat pantai timur dan berikan kekuatan kepada rakyat kelantan/rakyat pantai timur dalam menenpuhi ujian-Mu..sesungguhnya engkau maha mendengar rintihan dan maha mengasihani ya allah.


ya rabb,
 selamatkan mangsa banjir, selamatkan kelantan, selamatkan pantai timur.

amin




"Wahai bumi! telanlah airmu dan wahai langit (hujan!) berhentilah." (surah hud,44)

"Jaganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, sesungguhnya Allah mengampuni dosa-dosa semuanya. sungguh, Dialah yg Maha Pengampun, Maha Penyayang" (surah Az-Zumar,53)



rakyat kelantan, rakyat pantai timur,

sesunguhhnya kami bersama anda..walaupum jasad di tempat lain, TAPI hati di kelantan.semoga segalanya dipermudahkan.










Wednesday, 24 December 2014

... goreng pisang CHEESE ...




sape2 yg berteduh d bumi parit raja tuh, sila2 la beli goreng pisang cheese nie..
berhadapan area public bank..




RM5.00/pax


Thursday, 18 December 2014

Wednesday, 17 December 2014

... P.A.N.E.L ...


minggu terakhir b4 bermulanya study week..kite pom bz gak..bz jg exam, bz jd panel..hehehe


alhamdulillah d beri kepercayaan untk jg exam signal & sistem dan jadi panel subjek optik dan elekrtik kuasa..












Monday, 8 December 2014

... Afiqah Baharuddin ...


nk ucap terima kasih kat dak kecik molek nie cbb bg kite bunga mase konvo..selalu belanje kite makan n selalu datang workstation kite.. nk jdikan kite kakak ipar eh..??hahaha..



Friday, 28 November 2014

... sannah helwah sahabatku saidatulakmal-25 ...




semoga d panjangkan umo, d murahan rezeki & mendapat redha ilahi



nk hadiah x??







oke sila jawab tag..hadiah paling speacial..heeeee





1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
2. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
3. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
4. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
5. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
6. Benda yang terakhir korang beli menggunakan
duit korang sendiri?
7. 5 sikap negatif yang ad pada korang?
8. Ucapan besday untuk diri sendiri?
9. Besty korang yang paling manja?
10. 5 orang blogger yang korang nk tag





oke sekian..haha!

... BARAKALLAH sahabatku hanadiana ...


#done4akadnikah
(22.11.14)







#majlissanding
(23.11.14)







** be a good wife dunia dan akhirat & terus mencari barakah ilahi


Wednesday, 19 November 2014

... PROMOSI Cotton Patching Bedsheet ...


PROMOSI....PROMOSI...PROMOSI




HARGA RUNTUH!!!






COTTON PATCHING BEDSHEET DARI HARGA RM140 TURUN KEPADA RM125

(QUEEN SIZE)


ORDER SEKARANG SEMENTARA STOCK MASIH ADA.




CODE : CPB 01
SOLD

CODE : CPB 02

CODE : CPB 03

CODE : CPB 04

CODE : CPB 05

CODE : CPB 06

CODE : CPB 07
SOLD

CODE : CPB 08

CODE : CPB 09

CODE : CPB 010

CODE : CPB 011

CODE : CPB 012

CODE : CPB 013
SOLD

CODE : CPB 014





TO ORDER, KINDLY


whatsapp : 019-9300542 (Sharina) atau 019-2452029 (Rafidah)

COD : batu pahat/puchong